Onze diensten

Onze diensten

Diagnosespecialist BMW en Mini
Oplossen zeer complexe storingen

Van Dijk Support Center heeft inmiddels jarenlange ervaring bij het opsporen van storingen bij BMW’s en Mini’s.  Door de passionele nieuwsgierigheid en enorme drive kan Van Dijk Support Center iedere storing opsporen. Door creatief te denken én creatief te werken worden zelfs de meest complexe storingen opgelost.

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Chiptuning BMW en Mini

Chiptunen is een geweldige mogelijkheid om de rijprestaties van een BMW of MINI te verbeteren: meer pit, meer vermogen, maar ook meer comfort en souplesse. Daarnaast blijven de emissienormen behouden, waardoor het brandstofverbruik verminderd.

Voor het tunen beschikken wij over de meest moderne apparatuur, waarbij meestal via een OBD-Poort op locatie, maar ook op afstand een auto getuned kan worden. Ook het chiptunen direct op de printplaat is mogelijk. Omdat hiervoor de ECU geopend moet worden, gebeurt dit uitsluitend bij onze eigen locatie.

Beschikt u zelf over tuningsapparatuur en heeft u een betrouwbare leverancier van hoogwaardige tuningsbestanden nodig? Van Dijk Support Center helpt u verder. U kunt onze tuningspartner worden. Neem contact met ons op voor een gesprek over partnerschap.

Bent u benieuwd welke vermogenstoename haalbaar is? Klik dan hier.

Training

Van Dijk Support Center komt graag bij u op locatie om kennis en passie over te dragen. Van klantcontact tot papierwerk, van BMW-kennis tot techniek: Van Dijk Support Center helpt u het maximale uit elke BMW en uit het klantcontact te halen! Communicatie en klanttevredenheid staat tijdens het hele proces centraal: van het begin van het klantcontact tot het overhandigen van de sleutel aan uw klant.

Neem contact met ons op voor een training.

Support

Van Dijk Support Center biedt supportcontracten. Hiermee krijgt u de mogelijkheid om tijdens werkdagen technische support te krijgen. U kunt via telefoon, mail of app technische vragen stellen of ons mee laten kijken via Teamviewer, zodat  we samen sneller de juiste diagnose kunnen stellen.

Neem contact met ons op voor een supportcontract.

Panoramadaken en Cabrio’s

Dat het repareren en reviseren van panoramadaken en cabrio’s van BMW en MINI een precair klusje is, is voor de meeste monteurs geen geheim. Van Dijk Support Center heeft zich gespecialiseerd in elektrische storingen bij cabriokappen en in het repareren en reviseren van panoramadaken van BMW en MINI.

Metalen onderdelen omhuld door een plastic laag zorgen samen voor ingewikkeld mechanisme, die bij problemen vraagt om specialistische kennis.  Door temperatuurverschillen en beweging van de zogenoemde “geleiders” willen de plastic lagen vaak scheuren en de afgebroken stukjes hiervan kunnen tussen de bewegende delen belanden: het resultaat is een vastlopend mechanisme en dus een niet functionerend dak. Van Dijk Support Center heeft ruime ervaring in het repareren van zowel hele panoramadaken als deelreparaties.

Wij brengen graag een offerte uit voor een complete of gedeeltelijke diagnose of revisie op locatie.

Diagnose, programmeren en coderen

Doordat wij volledig uitgerust zijn met geavanceerde apparatuur afgestemd op BMW, kunnen wij alle storingen in onze werkplaats, maar ook op afstand uitlezen en interpreteren. Ook kunnen opties toegevoegd en verwijderd worden. Regeleenheden kunnen eveneens op afstand gecodeerd en geprogrammeerd worden.

Van Dijk Support Center heeft inmiddels jarenlange ervaring in het opsporen van storingen bij BMW en MINI.  Door de passionele nieuwsgierigheid en enorme drive kan Van Dijk Support Center iedere storing opsporen. Door creatief denken én creatief werken worden de meest complexe storingen ook opgelost.

Neem contact met ons op voor een storingsadvies op maat.

Reparatie FRM module BMW/MINI

Bij het uitlezen van de auto of leeglopen van de accu bij BMW of MINI komt het voor dat de FRM module er zomaar mee stopt. De centrale vergrendeling en verlichtingsschakelaar werkt dan niet meer. De module is niet meer benaderbaar via de diagnosesystemen en de verlichting blijft op één stand staan. Van Dijk Support Center is in staat de module te repareren, zodat deze niet vervangen hoeft te worden door een nieuwe module. Er hoeft na reparatie niet gecodeerd te worden en de module is direct klaar voor gebruik.

Prijs € 100,- excl. BTW incl. verzendkosten van de unit.

Supportcontracthouders: Prijs € 75,- excl. BTW incl. verzendkosten unit.

BMW FEM/BDC cloningservice

Heeft u een defecte FEM of BDC module, die niet te repareren is? We bieden de mogelijkheid om de ECU te clonen. Omdat een nieuwe ECU of BDC niet altijd leverbaar is en de kosten vele malen hoger zijn, kunnen wij een gebruikte module clonen. Van Dijk Support Center is hierin gespecialiseerd. Het cloneproces omvat het programmeren van het chassisnummer, de startonderbreker en andere kritieke functies. U dient zelf een gebruikte ECU aan te leveren. Zorgt u er voor dat de vervangende en originele onderdeelnummers overeenkomen of onderling uitwisselbaar zijn.  

Cloningservice MotorECU’s

Heeft u een defecte MotorECU, die niet te repareren? We bieden de mogelijkheid om de ECU te clonen. Bij Van Dijk Support Center zijn we gespecialiseerd in het programmeren en clonen van MotorECU’s. Het cloneproces omvat in bijna alle gevallen het programmeren van het chassisnummer, de startonderbreker, andere kritieke functies en de software. Bij aanlevering van een gebruikte MotorECU, zorgt u er voor dat de vervangende en originele onderdeelnummers overeenkomen of onderling uitwisselbaar zijn. Heeft u een afwijkend onderdeelnummer, neem dan contact met ons op. Zelfs als de MotorECU niet uit te lezen is, is clonen vaak toch mogelijk. MSD80 computers kunnen wij ook hardwarematig repareren.

Diefstalschade navigatiesysteem

Wanneer het navigatiesysteem is gestolen, is alle bedrading weggeknipt. Tweedehands navigatiesystemen zijn uitgerust met een vrijschakelcodesysteem, waardoor ze niet zomaar in een andere auto gebruikt kunnen worden. Van Dijk Support Center kan tweedehands navigatiesystemen geschikt maken voor een andere auto plus de overige schade voor u herstellen. Het gebruik van tweedehandsonderdelen is hierbij goed mogelijk, waardoor de kosten beperkt blijven.

Software aanpassingen

Bij oudere auto’s kunnen sommige componenten problemen of storingen veroorzaken. Zelfs met het vervangen van hardware kan dit niet altijd opgelost worden. Van Dijk Support Center kan via aanpassingen in de software deze storingen verhelpen of het component uitschrijven. Denk hierbij aan storingscodes verwijderen en het uischrijven van o.a. de katalysatorwerking, Add Blue, wervelkleppen, het start/stop systeem, O2/NOX sensor, en EGR.

100% tevreden

“Your car is our true passion”

Contact

+31 (0)6 517 656 16

Adres

Pollaan 35 (unit D)
7202BV  ZUTPHEN

E-mail

contact@vandijksupportcenter.nl

Stuur een bericht